Nordemballage på väg mot ny ägare

Ystadsföretaget Nordemballages fordringsägare är mestadels positiva till ackordförslaget som kan rädda verksamheten från konkurs. En tredjedel av borgenärerna har röstat ja till förslaget, som Rapidus tidigare berättat om och som går ut på att Alntorp AB i Fellingsbro ska ta över bolaget.

Företagsrekonstruktören Hans Bülow väntar fortfarande på besked från de större fordringsägarna, men är ändå hoppfull till att förslaget går igenom.

– Av de jag pratat med har det mottagits väl. Det var bara en arbetsvecka sedan så de lite större företagen måste valsa runt bland sina ekonomiansvariga först, säger Bülow.

I slutet av veckan ska han ha fått in samtliga besked. För att rekonstruktionen ska lyckas måste förslaget få 75 procents bifall. Två mindre fordringsägare har hittills röstat nej. /Hanna Sigeman

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: