Nexam plockar in 129 miljoner

Noterade teknikbolaget Nexam Chemical i Lund ar plockat in 129 miljoner kronor genom en riktad emission till en grupp svenska och utländska institutioner.

Nexam grundades 2009 som en avknoppning från kemikoncernen Perstorp. Bolagets teknik bygger på ett antal molekyler som skapar tvärbindningar i polymerkedjorna för olika plaster. Det gör plasterna tåligare så att billigare varianter kan användas till tuffare tillämpningar inom exempelvis elektronikindustrin eller vid tillverkningen av polyeten-rör.

Nettoomsättningen ökade från 1,6 till 7,8 miljoner kronor under 2015, men rörelseresultatet var fortsatt negativt, med en förlust på -23,8 miljoner. Vid årsskiftet hade bolaget 36 miljoner kronor kvar i kassan, som nu alltså får en rejäl påökning. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: