Neo4j tar in 80 miljoner dollar

Neo4j, med rötterna i Malmö, får in 80 miljoner dollar i riskkapital. Det skriver amerikanska Techcrunch och en rad andra medier på torsdagsförmiddagen.

Bolaget, som tidigare hette Neo Technology, utvecklar en grafdatabas där relationerna mellan datapunkterna är det centrala. Jämfört med traditionella tabellbaserade databaser ger det snabbare åtkomst till data med många kopplingar mellan posterna.

Neo4j har sedan tidigare tung uppbackning men den nya omgången riskkapitalet, motsvarande 700 miljoner kronor, är lite mer än vad bolaget tagit in sammanlagt genom åren. Utöver existerande ägare som Creandum är det bland annat One Peak Partners och Morgan Stanley Expansion Capital som slantar upp.

Neo4j har sedan flera år huvudkontoret i Silicon Valley, men teknikutvecklingen sker sköts i huvudsak i Malmö där bolaget har ett 40-tal utvecklare. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: