Några minuter för tidigt blir inte bra

Visst, man ska vara i tid till möten och bjudningar. Det sägs vara extra viktigt när det handlar om affärer, och affärskontakter. Men hur är det med lättsammare nätverksträffar?

Igår konstaterade jag att det inte är lika betydelsefullt att komma i tid när det handlar om ett förutsättningslöst mingel. Att vara i någorlunda tid (några minuter efter utsatt tid) är nästan besvärande i vissa fall. På Mincs Business Lounge till exempel.

Sparbanken Syds Sven-Åke Espmarker och jag kunde ha haft flera bord var om vi hade velat. Istället gjorde vi det enda rätta – delade på ett. På så vis fick jag senaste uppdateringen om vad som händer på Malmö Arena och när banken faktiskt öppnar i Hyllie.

Men vi kände oss lite ensamma när vi var nästintill de enda på plats från start. Efter en stund fylldes lokalen på och det blev betydligt högre ljudvolym och mer rörelse.

Bland andra stötte jag på Thomas Pileby som är en av tre personer bakom New Projects Group, som bland annat äger Serstech. Från det bolaget var Peter Höjerback på plats, som senare gick vidare till en pensioneringsfest för någon i familjen. Viveca Rüter från Almi kom också till loungen - i perfekt tid då lokalen var full och allt var igång.

Det märkliga på torsdagens nätverksträff var att bolagen som sitter i huset var väldigt dåligt representerade. Det var fyra, kanske fem företag som hade folk på plats, de flesta kom utifrån enligt Bodil Rosvall på Minc. Nästa gång jag går på Business Lounge tänker jag komma samtidigt som Viveca Rüter, och så hoppas jag se fler av bolagen som faktiskt hör hemma där. / W-KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: