Munhuggning om riskkapital på Connectmöte

Morgonens möte med Connect Skåne bjöd på het diskussion om riskkapital. På scenen hos SEB satt Charlotta Falvin, VD för TAT, Martin Gren, grundare av Axis, och Christer Fåhraeus, grundare av bland annat Anoto och CellaVision.

Riskkapital är bra. Det kan få småbolag att snabbt växa till stora bolag. Det hävdade Christer Fåhraeus. Riskkapital är dåligt. Det kan få i övrigt sunda affärsidéer att spolieras. Det menade Martin Gren, grundare av Axis. Charlotta Falvin ställde sig mitt emellan och påpekade att riskkapital kan vara bra om det tas in i rätt tidpunkt, helst vid tillfällen då inte företaget är ekonomiskt pressat.

Martin Gren tog ett exempel med Axis tyska samarbetspartner, som gick under på grund av notering på börshandelsplatsen Neue Markt och en alltför stor inriktning på riskkapitalanskaffning. Han framhävde samtidigt amerikanskt kapital som föredöme, eftersom det i större utsträckning än i Sverige består av pengar från andra entreprenörer som gjort en exit med eget företag. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: