Minskad förlust för BioInvent

Efter att ha bantat ner verksamheten rejält under 2012 slutade 2013 klart bättre för läkemedelsbolaget BioInvent i Lund. Omsättningen dubblades till 82 miljoner kronor men än viktigare för bolagets räkenskaper är att förlusten sjönk från -118 till -18 miljoner kronor.

Under 2012 var BioInvent tvunget att skrinlägga sina två längst gångna läkemedelskandidater. Bolaget har fortfarande en handfull egna projekt igång, vara ett nått kliniska studier, men inkomsterna kommer i första hand från licensaffärer där bolag som Mitsubishi Tanabe och Daiichi Sankyo använder bolagets antikroppsbibliotek att utveckla egna läkemedel. Under 2013 stod en motsvarande affär med Bayer för 55 av de 82 miljonerna i intäkter.

Ideonbolaget BioInvent sysselsatte för några år sedan ett 100-tal personer men har i dag drygt 40 anställda. Vd sedan augusti är Michael Oredsson. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: