Miljö och teatersmink på Innovationsbaren

Ett hundratal gäster samlades på höstens första Innovationsbar hos Ideon Innovation i Lund i går. Rapidus creddade organisationen CongressEA, Congress for Environmental Advancement, för deras arbete för att engagera nya grupper i miljöarbetet. CongressEA har bland annat tagit kampanjen 10:10 till Sverige, där personer, företag och myndigheter lovar att sänka sina koldioxidutsläpp med 10 procent på ett år. Första deltagare i Sverige är Lunds kommun.

Övriga gäster på scenen var Tomas Karlsson och René Churquina från tävlingen Start Up Challenge vid Lunds universitets masterprogram i entreprenörskap, Joel Magnusson från Alnarp Innovation och Camilla Norberg Hansen, ny inkubatorchef på Medeon – och dessutom Kenneth Branaghs maskör.

Text: Lisa Kirsebom Bild: Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: