Mersmak efter Malmös första GeekGirl Meetup

Ett gäng tjejer med olika yrkesinriktningar samlades igår när det var premiär för Malmös första GeekGirl Meetup. Platsen var Stapelbäddsparken i Västra Hamnen.

Lokalen är minst sagt speciell, ser ut som en bunker utanpå och inuti är de vitmålade tjocka betongväggarna och de stora ytorna slående. På taket byggdes det båtar för ett 30-tal år sedan och inne i huset bytte båtbyggarna om.

Inte mycket av det syntes till på torsdagskvällen då det var det uppdukat med vita pappersdukar på några bord, värmeljus, en byggfläkt och buffémat.

Tjejerna som samlades minglade lite försiktigt i början, men efter en presentation av initiativtagarna Anna Oscarsson, Johanna Nylander, Emma Estborn, Kristin Heinonen och Caroline Lundholm kom snacket och nätverkandet igång.

På några av väggarna satt lappar med frågor om hur vi som var med vill att GeekGirl träffarna ska se ut och fungera framöver.

Tanken med GeekGirl Meetup är att få tjejer som är intresserade av teknik, design, webb eller entreprenörsskap att träffas och bygga nätverk. De som startade GeekGirls i Stockholm var helt enkelt trötta på att sitta på webbkonferenser där i princip alla deltagarna var män. Och på den vägen är det. Efter snacket som gick igår lär det fortsätta – intresset för att knyta nya kontakter är stort och många uppskattar en lite mer avslappnad mötesplats./W-K.S
 
Geekgirls samlade i Malmö.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: