Medicon Valley okänt bland investerare

Det finns ett stort behov av nytt kapital hos unga svenska och danska företag i bioteknikbranschen. Men bland de stora riskkapitalbolagen är Öresundsregionen relativt okänd, visar en färsk rapport.

Bakom undersökningen står klusterorganisationen Medicon Valley Alliance, som marknadsför regionens bioteknik. 34 stora internationella riskkapitalbolag verksamma inom läkemedelsbranschen har fått svara på frågor kring vad de vet om Öresundsregionen.

Av de tillfrågade hade 12 aldrig hört talas om Medicon Valley Alliance. Något fler hade koll på enskilda företag; 25 kunde namnge minst ett danskt bioteknik- eller läkemedelsbolag medan 19 svarade att de var bekanta med ett svenskt företag inom branschen.

Pia Olsen Dyhr (Socialistisk Folkeparti), ny handelsminister med ansvar för att locka utländska investeringar till Danmark, är inte nöjd med resultatet.

– Jag tycker att talen är beklämmande. Vi har långtifrån varit tillräckligt bra på att marknadsföra dansk bioteknik utomlands trots att vi har starka namn som Nova Nordisk och Lundbeck, säger Pia Olsen Dyhr, till Berlingske Tidende. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: