Medicinskt samarbete runt barnlöshet får Oresund Award

Dansk-svenska samarbetsprojektet ReproHigh får Oresund Award när utmärkelsen delas ut för första gången idag. Bakom priset, på 1,6 miljoner danska kronor, står Region Skåne och Region Hovedstaden.

ReproHigh forskar och behandlar kring ofrivillig barnlöshet. Initiativet startades 2010 och består idag av parter vid Skånes universitetssjukhus, Lunds universitet, Herlev hospital, Rigshospitalet, Bispebjerg hospital och Köpenhamns universitet.

Enligt juryn har Öresundsregionens sjukhus och universitet en stark kompetens inom fertilitetsområdet, men Danmark och Sverige är starka på olika områden vilket öppnar för synergieffekter om man samarbetar.

ReproHigh är inriktat på bakomliggande orsaker till barnlöshet och har under året gjort ett samarbetsavtal mellan Region Hovedstaden och Region Skåne om att patienter kan utväxlas över Sundet. Tanken med Oresund Award är just att lyfta fram ett banbrytande samarbete inom forskning och sjukvårdsbehandling. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: