Marschall får gå

Thomas Marschall, vd för noterade Precise Biometrics sedan 2006, tvingas lämna Lundabolaget med omedelbar verkan. Istället tillsätter styrelsen en interim-vd och inleder jakten på en ny permanent chef.

Under en övergångsperiod kommer Precise Biometrics nu ledas av Håkan Persson. I pressreleasen skriver ordförande Lisa Thorsted att styrelsen vill kunna agera snbbare på marknadsmöjligheter och dra nytta av bolagets hälsosamma finanser. I början av hösten plockade Precise in 86 miljoner kronor i en nyemission.

Många höjde på ögonbrynen när Thomas Marschall i september sålde samtliga sina 1,8 miljoner aktier i bolaget. Marschall hänvisade till en skilsmässa men kritiker noterade att skilsmässan kom väldigt lägligt för Marschall, som sålde efter att aktievärdet femfaldigats under året. Sedan dess har kursen halverats. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: