Malmösportens framtid fyllde Percys Bar

Välkända namn fyllde deltagarlistan och många ansikten var bekanta när Malmösportens framtid diskuterades på Malmö Arena.

I publiken satt tennisstjärnan Andreas Vinciguerra, ryttaren Maria Gretzer och Patrik Andersson från MFF's ledning.

Temat för torsdagens symposium var hur man kan dra nytta av Malmös idrottsliv i marknadsföringen av staden och regionen. Men det handlade också om hur man ska göra för att få Malmöidrotten att svara upp till förväntningarna i och med stadens nya arenor.

Bland talarna fanns koncernchefen för E.on, Håkan Buskhe, som berättade vad det stora elbolaget vill med sin sponsring av idrott. På plats var också fotbollsklubben Malmö FF's nya vd, Pelle Svensson, som drog en kortversion av klubbens nya vision som bland annat handlar om professionalism.

I slutet av dagen kom diskussionen in på framtiden och Pehr Palm från Event in Skåne vågade inte berätta om de events han och kollegan planerar och diskuterar för Malmös framtid. Däremot Jana Wannius från Falsterbo Horse Show talade högt om sin önskan om ett stort hästarrangemang i Malmö Arena, som skulle kunna konkurrera med Göteborg Horse Show.

Intrycket var att det från både sportens sida och företagarnas horisont finns en önskan om ett mer framgångsrikt Malmö när det kommer till just idrott. Och att sport är viktigt när det gäller profileringen av en region eller en stad kunde både Martin Schmidt från tyska handbollsklubben THW Kiel intyga, liksom Modo Hockeys Anders Källström.

Nu är bara frågan vad som blir resultatet av snacket i baren på Arenan. Förhoppningsvis slipper vi mumla ”mycket snack och lite hockey”, och får istället se ordentliga framgångar inom både hockey, innebandy, volleyboll och alla andra typer av sporter som finns i Sveriges sydligaste storstad./W-KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: