Malmöbolag till First North

ZetaDisplay listas på måndag för handel på Nasdaqs minibörs First North. Bolaget tar också in 25 miljoner kronor i en riktad nyemission.

Bakom pengarna står cykelkungen Salvatore Grimaldi, Alfred Berg Fonder och ett större pensionsbolag, uppger ZetaDisplay i ett pressmeddelande.

Bolaget sysslar med system för så kallad digital signage, visning av reklam på bildskärmar i exempelvis detaljhandel. I fjol låg omsättningen på drygt 50 miljoner kronor, vilket är en ökning med 60 procent från 2009. Bland kunderna finns ICA, Team Sportia och Bilia.

ZetaDisplay bildades 2003 och har knappt 40 anställda. Antalet aktieägare uppgår i dag till cirka 300, de största är grundarna Mats Johansson, Martin Gullberg och Mikael Öberg. Koncernchef är Leif Liljebrunn. Han menar att listningen ökar möjligheterna till expansion.

– Att ha en likvid aktie som kan användas som betalningsmedel vid förvärv och få tillgång till kapitalmarknaden är viktiga motiv för listningen. Detta skall också ses som ett steg mot huvudlistan på Nasdaq OMX Stockholm, säger Liljebrunn i pressreleasen. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: