Lyyn avnoteras

Ideonbolaget Lyyn, som utvecklar teknik för att förbättra sikten i videoströmmar, avnoteras från Aktietorget i början av juni. Styrelsen ska nu arbeta för en "långsiktig lösning" för det hårt pressade bolaget.

Som skäl för avnoteringen anger Lyyns styrelse en låg likviditet i aktien samt att bolaget vill spara in på administrationen som det innebär att vara listat.

Lyyn tvingades under vintern till kontrollbalansräkning efter att mer än hälften av aktiekapitalet förbrukats. Hur Lyyn ska lyckas få rätt på finanserna är ännu oklart: "Styrelsen kommer fortsätta att arbeta för en mer långsiktig lösning för bolaget, men bedömer att värdet på Lyyn är osäkert.", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

2013 halverades bolagets omsättning till 2,2 miljoner kronor medan förlusten efter skatt fördubblades till 6,0 miljoner./Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: