Lyft för Inwido

Börsaktuella Malmöföretaget Inwido redovisar ett rejält vinstlyft för första halvåret 2014. Försäljningen ökade med drygt tio procent till 2,2 miljarder kronor.

Rensat från struktureffekter ökade omsättningen med hela fjorton procent, vilket betyder ett markant uppsving för Inwido under främst årets andra kvartal. Vinsten före finansiella poster landade på 155 miljoner kronor, att jämföra med 88 miljoner samma tid ifjol.

Inwido tillverkar och säljer fönster och dörrar. Investmentbolaget Ratos äger 97 procent av Inwido, som värderas bokföringsmässigt till 2,4 miljarder kronor per den siste juni. Det framgår av Ratos delårsrapport som släpptes idag på torsdagsmorgonen.

– Det finns många glädjeämnen i portföljen första halvåret. Inwido är ett exempel där de senaste årens enträgna kostnadsfokus nu i kombination med högre volymer ger en mycket god resultatutveckling, skriver vd Susanna Campbell i en kommentar i rapporten.

Inwido köpte i våras danska JNA och Spar. Koncernen har parallellt flyttat hem produktion till Sverige från Norge. I en fortsatt omstrukturering flyttas nu produktion från Storbritannien till Polen.

I en intervju med nyhetsbyrån Direkt konstaterar Susanna Campbell att klimatet är gott för börsnoteringar, och säger att Ratos nu ska lägga ett "ovanligt stort fokus på transaktioner". Inwido har länge pekats ut som redo för börsen, och Campbells uttalade kan mycket väl tolkas att en exit är nära. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: