Lund klarar sig när Ericsson storvarslar

Knappt har chocken hunnit lägga sig efter Sony Mobiles storvarsel i måndags förrän telekomjätten Ericsson kommer med nästa neddragningsbesked. 2.200 anställda ska sägas upp runt om i Sverige. Denna gång klarar sig Lund dock undan med blotta förskräckelsen.

Istället är det främst i Stockholm, Borås och Göteborg som Ericsson drar ner. I Katrineholm ska 400 sägas upp och verksamheten helt läggas ned.

– Det finns egentligen två anledningar till det som sker i dag. Den ena är en strukturförändring inom produktion samt forskning och utveckling. Den andra är effektivitetsförbättringar. Vidare har vi reducerat antalet hårdvaru- och mjukvaruplattformar under en längre tid och vi har även ändrat arbetssätt inom FoU, säger Ericssons vd Hans Vestberg till TT

Så sent som i höstas bantade Ericsson personalstyrkan i Lund från 690 till runt 500 anställda då modemutvecklingen lades ner helt för att istället ge plats åt en utvecklingsenhet inom radioteknik. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: