Lidande valfritt i lågkonjunkturen

När mobilteknikbolaget TAT:s grundare Hampus Jakobsson talade på Mobile Mondays första träff på måndagskvällen citerade han en maratonlöpare: ”Pain is inevitable, suffering optional”.

Han menade att självklart är det många företag som upplever smärta i den svagare konjunkturen, men det står var och en fritt om man vill lida eller ej.

Tekniken innanför skalet i en mobiltelefon är idag hyfsat välkänd. Vidare finns det öppen källkod för att styra mobilerna, som Googles Android. Detta leder till nya affärsmöjligheter och nu tar allt fler aktörer på ett eller annat sätt upp kampen med de stora jättarna.

En mobiltelefon börjar idag sitt liv när den säljs och konsumenten får den i sin hand och börjar fylla den med innehåll. I begynnelsen var telefonen en mer eller mindre färdig apparat när den packades ner i fabriken.

Främst blir det nya, mindre företag som kommer att fånga de nya trenderna. Till skillnad från etablerade aktörer, som ägnar en stor del av tiden att försvara sin befintliga affär, har de inte något att förlora, menar Hampus Jakobsson. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: