Legofamilj startar investmentbolag

Två av Danmarks rikaste familjer, ägarna bakom Lego och Bestseller, startar ett gemensamt investmentbolag med fokus på mellanstora företag.

Det nya investmentbolaget kallar sig Langfristet Erhvervsfinansiering (LEF) och står enligt affärstidningen Børsen redo att låna ut pengar till kapitaltörstande företag. Med sig har ägarfamiljerna bakom Lego och Bestseller även andra investerare som är beredda att köpa obligationer i den fond som lanseras i oktober.

– Vi har en rad investerare på gång och hoppas att vår första fond hamnar i storleksordningen 500 miljoner kronor, säger Fredrik Foges Dreyer-Nielsen, vd för LEF, till Børsen.

Pengarna som satsas i fonden kommer sedan att lånas ut till bolag som LEF knutit till sig och godkänt. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: