Kursskutt för Precise efter Nigeriaorder

Tre miljoner nigerianer ska använda Precise Biometrics identifieringsteknik i framtida betal- och ID-kort. Beskedet fick Lundabolagets aktie att stiga nio procent på tisdagsmorgonen, under relativt livlig handel. Fram till 15-tiden på eftermiddagen hade 3,6 miljoner aktier bytt händer, motsvarande 2,7 procent av samtliga aktier i bolaget.

Det är delstaten Cross River State som inför biometriska kort som medborgarna ska kunna använda för att göra e-betalningar samt hantera kontakter med myndigheterna för att exempelvis betala in skatt eller få ut sin pension.

Hur mycket ordern är värd för det hårt prövade Lundabolaget framgår inte av pressmeddelandet. VD Thomas Marschall hoppas dock att den ska innebära ett genombrott på den afrikanska marknaden om andra delstater, och i förlängningen andra länder, följer efter. Nigeria, med 155 miljoner invånare, är Afrikas folkrikaste nation. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: