Kristianstad + scouter = business

När det om drygt två år är dags för 30.000 scouter att delta i ett stort världsläger utanför Kristianstad, finns det stora chanser för företag i regionen att göra business.

Antalet sovplatser, matportioner och transporter som kommer att krävas är otroligt många. Men de mest basala sakerna är bara en del av allt som behövs för ett så stort arrangemang.

Näringslivsavdelningen i Kristianstads kommun har tagit fasta på ett vidare tänk kring lägret och arrangerade i morse företagarfrukost på temat ”Hur kommunens företag tjänar på ett av världens största arrangemang”.

I lokalen hade runt 120 personer samlats, och scoutdelegationen som var på plats gav en bild av hur stort lägret kommer att bli och bjöd på några exempel på vad som kan behövas runtomkring. De är också på jakt efter samarbetspartner som vill stötta lägret och scouterna – både med kompetens och pengar eller arbete.

Bland mötesdeltagarna vid frukostborden tycktes många fascinerade över att just Kristianstad ska stå värd för ett tio dagar långt läger med 30.000 scouter. Och att 40.000 personer beräknas besöka lägret såg ut att sätta många hjärnor i arbete över hur de kan dra nytta av World Scout Jamboree 2011.

Även om scouternas ledord för lägret är möten, natur och solidaritet, visar de tydligt att de vill göra business. Det kommer att bli många upphandlingar om varor och tjänster och helst ska det vara lokalt och närproducerat.

Många samtal började efter mötet och ett stort antal personer inom Kristianstads näringsliv gör sig redo. /W-KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: