Krinova planerar nationell vattenallians

På uppdrag av havs- och vattenmyndigheten i Göteborg ska forskningsparken Krinova i Kristianstad bana väg för en nationell vattenallians. Syftet är att skapa mer utbyte och samarbete mellan företag, myndigheter och forskare i frågor som rör vatten.

– Vi kommer att jobba med vattenfrågor i bred mening med allt från kontaminering av dricksvatten till vattenavtryck vid produktion. I första steget kommer vi nu gå ut till företagen och lyssna efter vilka behov som finns. Vi har redan märkt ett engagemang från några större bolag som sagt att de är intresserade av att vara med, säger Karl-Erik Grevendahl, utvecklingsledare på Krinova.

Om allt går som planerat kan Vattenallians få klartecken efter årsskiftet och sjösättas under hösten 2013. Var organisationen skulle få sitt säte är inte klart ännu.

– Men troligtvis hamnar det i Göteborg där havs- och vattenmyndigheten redan finns, säger Karl-Erik Grevendahl. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: