”Kraftig personalminskning” väntar Active Biotech

Trots tidigare gynnsamma fas II-studier avbryter Active Biotech i Lund sitt flaggskeppsprojekt, läkemedelskandidaten Tasquinimod för behandling av prostatacancer. Det kommer få långtgående konsekvenser för 60-mannabolaget, uppger vd Tomas Leanderson.

Beslutet kommer efter att pågående studier visat att totalöverlevnaden inte förlängs för patienter som behandlas med Tasquinimod, jämfört med placebo. I ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen kallar Tomas Leanderson en stor besvikelse med bakgrund av tidigare, lovande fas II-resultat.

Nu väntar en rejäl omstöpning av verksamheten i det börsnoterade bolaget, vars aktiekurs sjönk som en sten på torsdagsmorgonen.

– Vi är strax under 60 anställda i dag och måste nu fundera på hur framtiden ska se ut exakt. Rimligtvis finns det bara två utvägar nu. Antingen gasar vi, vilket våra ägare knappast kommer förorda och då återstår bara att bromsa, så det bör rimligen innebära en kraftig personalminskning framöver. Men först måste vi presentera de exakta effekterna internt innan vi går ut externt, säger Tomas Leanderson till nyhetsbyrån Direkt. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: