Konkurs för Nordemballage

Efter havererade försök att hitta nya ägare gick förpackningsföretaget Nordemballage i Ystad under måndagen i konkurs. 32 arbetstillfällen riskerar nu att försvinna om inte en köpare med intresse av att produktionen fortsätter träder fram snart.

– Jag håller igång driften så att vi producerar inneliggande order, det som ska produceras under denna och nästa vecka. Men någon gång vid den här tiden nästa vecka måste det fattas ett nytt beslut, säger Nordemballages nya konkursförvaltare Ulf Yxklinten till Rapidus.

Sedan i måndags har det skett diskussioner med ett flertal potentiella köpare och Ulf Yxklintens målsättning är att hitta en ny ägare inom tio dagar.

I december rapporterade Rapidus om att en ny ägare var på väg in i form av Oppbåga Bruk, men den affären sprack alltså och det är nu andra gången som Nordemballage är inne i en konkurs. 2012 lyckades företaget rädda sig ur konkursen genom att holländska New Hills och Linus Jeppsson från den tidigare ägarfamiljen klev in som nya ägare. Sedan dess har företaget inte lyckats gå med vinst. Trots det ser Ulf Yxklinten en framtid för Nordemballage.

– Jag tror definitivt att det här är ett företag som kan leva vidare. De har en fin maskinpark och kompetent personal som har varit där länge och varit väldigt trogna, säger han.

Nordemballage grundades på 1940-talet och hade enligt det senaste bokslutet en omsättning på femtio miljoner kronor och ett resultat som landade på minus sjutton miljoner kronor. /Hanna Sigeman

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: