Kines sopade banan med Skånes hopp

Martin Gren kunde ha blivit historisk i helgen som första svensk att vinna Ernst & Youngs utnämning World Entrepreneur Of The Year. Istället blev det kinesiska glasmagnaten Cao Dewang som tog hem titeln. Dewangs företag Fuyao Glass Industry Group tillverkar vindrutor och andra glasprodukter för bilar. Bolaget rapporteras ha en andel på över 50 procent av den växande kinesiska marknaden.

Den cyniska devisen ”second place is first looser” känns tämligen aktuell i tävlingen, där endast vinnaren utsågs. Martin Gren hamnade därmed på delad andra plats tillsammans med de 41 andra tävlande.

Men säg den motgång som inte kan spinnas till succé. Ernst & Youngs svenska pressavdelning lyckades få det till att Sverige fått ”VM-silver” i entreprenörskap. Och Axisgrundaren själv hade orsak nog att korka upp champagnen nere i Monte Carlo. Med god draghjälp från en stark dollar och svag krona har Axis aktiekurs stigit till det dubbla på bara några månader. /EO

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: