Kastrupstöd prövas

Den skånska finansieringen av Copenhagen Connected fortsätter att väcka ont blod. Region Skånes beslut att skjuta till 1,5 miljoner kronor överklagas nu till förvaltningsrätten, rapporterar Nytt från Öresund.

Marknadsföringsprogrammet Copenhagen Connected lanserades 2010 i syfte att vända den negativa trafikutvecklingen för Kastrups flygplats. Med en budget på 200 miljoner danska kronor skulle nya rutter säkras och fler turister och affärsresenärer lockas till regionen.

Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun flaggade tidigt för att gå in med pengar, men sedan dess har debatten varit het. Ifjol överklagades Malmö stads del av finansieringen, men förvaltningsrätten gick i det fallet helt på Malmös linje.

Det nya överklagandet kommer från en privatperson i Helsingborgstrakten, som ifrågasätter lagligheten i att skånska skattemedel används för att stödja den delvis privatägda flygplatsen. Rent konkret innebär prövningen i förvaltningsrätten att utbetalningen från Region Skåne försenas. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: