Kampanj ska få fler företag att välja elbil

Region Skåne, Malmö stad, Region Hovedstaden och Københavns kommune vill med kampanjen ”Din nya kollega” sätta fart på elbilarna. Under en begränsad tid kan företag i Öresundsregionen få prova ett eldrivet fordon.

– Målet är att få ännu fler företag att överväga utbyte av ett eller flera fordon i bilparken till elfordon, säger projektsamordnaren Britt Carlsson-Green på Region Skåne i ett pressmeddelande.

Enligt Carlsson-Green kommer en tredjedel av de totala koldioxidutsläppen från transporter. 92 procent av dessa härstammar från transporter på väg.

Elbilar har ökat i populäritet senaste åren, både internationellt och på hemmaplan. Bland företagen som redan satsat på eldrivna bilar nämner Region Skåne fastighetsbolaget Briggen och danska konsultfirman Rambøll. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: