Kallis först ut med hypad snåldusch

Ribersborgs kallbadhus är första ut att testa omsusade Malmöbolaget Orbital Systems vattensnåla och energieffektiva dusch.
Går testen väl kan tekniken komma att användas på flera av kommunens anläggningar.

Orbital Systems grundare Merhdad Mahdjoubi har redan fått en hel del medial uppmärksamhet då bolaget för ett år sedan tog hem miljötekniktävlingen Zennström Green Mentorship Award där priset var ett års mentorskap med Skypegrundaren Niklas Zennström. Zennström har senare också gått in som mindre delägare.

Genom att i realtid rena och återanvända duschvattnet minskar vattenförbrukningen för en dusch från dagens 75 liter till 5 liter vatten. Det leder i sin tur till minskad energiförbrukning för uppvärmning av vattnet.

– Kallbadhuset är ett av Malmös smultronställen, som med sina entusiastiska badgäster passat perfekt för både teknisk och kommersiell utvärdering av våra produkter. Dessutom finns en charm när en gammal anrik badanläggning använder sig av spjutspetsteknologi, säger Merhdad Mehrdad, i ett pressmedelande.

/Joel Lyth

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: