JP/Politikens Hus öppnar för köp av Sydsvenskan

Stig Kirk Ørskov, chef för danska JP/Politikens Hus är inte främmande för att köpa HD-Sydsvenskan, om tillfälle ges. Det uppger han i en intervju med branschtidningen Medievärlden.

- Vi tycker HD och Sydsvenskan är fina tidningar. Så om de skulle vara till salu skulle vi helt säkert vara intresserade, säger han till Medievärlden.

JP/Politikens Hus nuvarande strategi är inriktad på förvärv i utlandet. På hemmamarknaden får mediehuset inte bli mycket större eftersom danska konkurrensverket då sätter stopp, något som blev tydligt i höstas då JP/Politikens Hus planerade köp av affärstidningen Børsen stoppades av konkurrensskäl. Istället fick affären göras om så att Bonnier behåller en majoritetsandel av Børsen.

JP/Politikens Hus har sedan tidigare ett rejält fotfäste i södra Sverige genom gratistidningskoncernen Lokaltidningen. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: