Jämlikhet i fokus för Connects änglar

Connect Skåne vill öka antalet kvinnliga affärsänglar i sitt nätverk, från fem procent till minst tjugo innan årets slut. Jeanette Andersson, tidigare vd för Ideonbolaget Promedvi, har utsetts till projektledare.

Idag är cirka 120 affärsänglar knutna till Connect Skåne, de allra flesta män. Många av dem hade samlats i Rådhuset i Malmö för nätverkets årsstämma på måndagen. I vimlet syntes den förre börs-vd:n Göran Sigfridsson, Krinovas ordförande Kent Angergård och Johan Drott från Lunds universitet.

På plats var också Jeanette Andersson. Hon berättade kort för mig att Connect under våren går igång med informationsträffar för att locka kvinnor till att bli affärsänglar. Detta ska sedan följas upp av utbildningsinsatser under hösten.

Syftet är att skapa fler kvinnliga förebilder inom näringslivet. En rapport från 2005 visar att kvinnliga entreprenörer bara får drygt två procent av de pengar som svenska riskkapitalbolag investerar. Men när kvinnliga entreprenörer väl sökte medel, fick de riskkapital i lika stor utsträckning som männen. Problemet var bara att kvinnorna sökte i väsentligt lägre utsträckning. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: