IT-profiler satsar på nytt spelfenomen

Saplo-grundaren Mattias Tyrberg och Johan Unger, medgrundare på Strossle, har startat ett nytt bolag för att lansera kryptospelet MarbleCards på bred front. En betaversion av spelet ligger på blockkedje-plattformen Ethereum sedan årsskiftet och engagerar cirka 300 kryptospelare.

Kryptospel är ett nytt fenomen i den virtuella världen och bygger, liksom kryptovalutor, på blockkedjeteknik. En blockkedja är en decentralicerad databas som lagras i flera kopior på olika datorer i ett nätverk, en teknik gör det svårt att manipulera databasen.

MarbleCards använder tekniken för att skapa unika virtuella samlarkort av länkar på internet. Idén är att korten ska fungera som en slags kryptovaluta genom byte, köp eller försäljning på olika plattformar. En stor skillnad från vanliga kryptovalutor är att spelkorten är unika, och inte kan delas eller ersättas.

– Jag kan tyvärr inte säga exakt när spelet ska rullas ut i sin helhet. Vi har fått väldigt positiv respons från de spelare som testat det, men vi vill göra en del uppdateringar och vara säkra på att varje ny kund genererar många nya kunder innan vi går ut brett, säger Mattias Tyrberg till Rapidus.

MarbleCards testas av spelare som värvas genom chatverktyget Discord. Sedan lanseringen i januari 2019 har en länk släppts i veckan och snittanvändaren spenderar cirka 350 kronor per månad. Bolaget bakom kryptospelet heter Marblechain och är baserat i Helsingborg.

Jessika Nord

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: