Ikea Greentech på grön kvist

Det har länge varit tyst om Lundabaserade Ikea Greentech, som bildades 2008 med närmare 500 miljoner kronor att investera i miljöteknik. Ett enda portföljbolag, Alelion Batteries i Göteborg, har annonserats.

I dag går Ikea ut med ytterligare fyra investeringar som redan har gjorts. Utöver att skjuta till pengar till den tyska investeringsfonden Mountain Cleantech Fund II har möbeljättens riskkapitalbolag gått in i japanska El-Seed Corp, som utvecklar Led-belysning, samt de svenska bolagen Exibea och BoFood, som sysslar med teknik för energistyrning respektive produktion av olja och glass baserad på vegetariska råvaror.

Enligt ett pressutskick från bolaget uppgår Ikea Greentechs investeringar nu till närmare 100 miljoner kronor. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: