Husmark: blanda inte in Stockholm i det här

Vid gränsen till Finland löser man gränsproblemen utan att höra efter med Stockholm och Helsingfors – och vid gränsen till Norge träffas myndigheterna varje månad för att stämma av vilka gränshinder de löst sedan sist. Men i Öresundsregionen hoppas man lite för mycket på att lagstiftarna ska lösa problemen.

Det sa nordiska samarbetsministern Cristina Husmark Pehrsson när hon på måndagen besökte kommunikationsbyrån Aspekta i Malmö för en debattlunch om Öresundsregionen. Närvarande var bland andra Svenskt Näringslivs regionchef Rolf Elmér, Företagarna Syds regionchef Eva Ohlstenius, A&R Cartons VD Per Lundeen och Thomas Marschall, VD för Precise Biometrics.

Cristina Husmark Pehrsson avslöjade också bland annat att hon tycker att skatteavtalet mellan Sverige och Danmark bör omförhandlas – så snart svenskarna funderat ut något att erbjuda danskarna i gengäld. Samt att hon anser att Skåne har tillräckligt stort inflytande i regeringen och riksdagen. /Anna Palmehag

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: