Helgsamarbete gjorde företagsidéer till verklighet

I helgen arrangerades Lund Startup Weekend på Ideon Innovation. I fredags pitchades närmare 30 idéer av och för deltagarna på evenemanget. Därefter placerades deltagarna ihop i olika team, baserat på kompetens och intresse. Sedan arbetade åtta grupper under helgen med att utveckla idéerna till konkreta projekt.

På söndagskvällen igår kväll presenterades resultatet inför jury och publik - inklusive potentiella investerare. Bäst bedömdes projektet Brainball vara. Med hjälp av ett mobiltelefontillbehör som mäter hjärnans aktivitet kan spelare tävla mot varandra. Den som är mest avslappnad vinner.

Ungefär en tredjedel av deltagarna på Startup Weekend var internationella studenter. Äldst på plats var uppfinnaren Per-Otto Hanner, som presenterade sin idé om ett mobilt gym.

Bland projekten som utvecklades kan bland annat nämnas den sociala sökmotorn Geistr, samt videomatlagningssajten Cookzing. Komplett lista finns här.

– Roligast var känslan av att vi verkligen lyckades få ut vårt budskap om att företagande handlar om att "just do it" och att börja agera och att snabbt träffa marknaden - men att det inte behöver vara så himla svårt eller komplicerat, säger Erik Starck, som var en av arrangörerna.

Evenemanget kördes även parallellt i Köpenhamn och till helgen arrangerar samma gäng ett liknande event i Stockholm. /Anders Frick

Bildspel från helgen, av Erik Starck

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: