Special: Svensken bakom globala coronagalan

Telekomjätten Verizons vd Hans Vestberg ringer upp från sitt hem i New Jersey. Han, liksom 120.000 av hans medarbetare, jobbar hemifrån medan resterande 25.000 är ute på fältet för att underhålla och utveckla telekom-nätet. Nu i coronatider är kommunikationen viktigare än någonsin.

På lördag och söndag tv-sänds och streamas online-galan ”One World: Together at Home”. Självklart ingen live-gala, publiken finns i hemmen över hela världen.

– Här har alla, inte minst i näringslivet, över hela jorden, en chans att både få ett par timmars underhållning av yppersta klass och att lära sig mera om viruset och hur vi ska knäcka det. Jag uppmanar er alla att ta del. Ställ upp med ett commitment att bidra i arbetet. Verizon stöttar Global Citizen, som ligger bakom, så mycket vi bara kan. Och WHO kan få in bidrag till sin covid-19- fond, säger Hans Vestberg.

Den före detta Ericsson-chefen Hans Vestberg mötte Global Citizens grundare, australiensaren Hugh Evans, redan kring 2010-11, i FN-sammanhang. (Hans Vestberg var frukostgäst hos Rapidus den 29 oktober 2010).

Det blev starten på ett nära samarbete med organisationen som i ett brett perspektiv engagerar över hela klotet för en bättre värld. Fattigdomsbekämpning, rätten till god sjukvård, starkare ställning för kvinnor och flickor, FN:s miljömål etcetera tillhör arbetsområdena. Organisationen jobbar återkommande tillsammans med världens största artister.

Natten mellan lördag och söndag kan ni se initiativtagarna Lady Gaga och Chris Martin, och en rad uppträdanden av till exempel Paul McCartney, John Legend, Alanis Morrisette, Billie Eilish, Elton John, Lang Lang och många, många fler. Sändningen och streamingen sker i ett mycket stort antal kanaler.

Verizon, som är ett av världens största telekombolag, ligger också bakom veckoliga konserter över nätet med syftet att stötta lokala småföretag. Initiativet kallas ”PayIt Forward”. I torsdags hade den sajten 4,5 miljoner live streams, när Alicia Keys var gästande artist.

Vestberg och Verizon samarbetar med andra stora jättar, som Pepsi och Cisco, i Global Citizen och ”Together at home”.

– För vår del är det enormt viktigt att ställa upp och visa vad tekniken betyder i ett sådant här arbete. Vi är en stor grupp inom Verizon som lägger mycket tid på detta, säger Hans Vestberg.

– Jag kan inte nog understryka: Ställ upp! Var med!

Jan Wifstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: