Gubbtätt och glammigt på glittrande gala

"Percy!" skrek en man med så stark röst att den sprack halvvägs, precis när motiveringen för årets företagare inom upplevelseindustrin skulle läsas upp på Malmö näringslivsgala. "Percy!" vrålade en annan när det började stå klart varthän motiveringen lutade.  

När Percy Nilssons namn slutligen officiellt lästes upp lyfte nästan taket på Malmö Opera och Musikteater. Den enda som i applådkraft kunde ta upp kampen med den populära malmöiten bakom Malmö Arena var artisten Andreas Johnsson. Det trots att Ilmar Reepalu tillsammans med näringslivsdirektör Björn Bergman fick stående ovationer för Malmö stads utnämnelse till årets tillväxtkommun i Sverige.

Få säten gapade tomma inne i operans salong och i pausen fylldes foajén av minglande och mestadels svartklädda näringslivsintresserade. Och i takt med vindrickandet blev stämningen allt högre.

Men som så ofta i sammanhanget var köns- och åldersfördelningen ganska skev. Gubbar, gubbar, gubbar, stod det skrivet med rött läppstift i gästboken när kvällen var slut. /AP

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: