Grönt ljus för urbant Ikeavaruhus i Köpenhamn

De svenska färgerna smyger sig in i den danska huvudstaden. Nu har ett nytt sorts Ikeavaruhus kommit ett steg närmare verklighet. På måndagen godkände stadens Teknik- och miljöutskott detaljplanen för området.

Till skillnad från traditionella Ikeavaruhus ska det här nämligen ligga inne i stan och runt omkring även finnas ungdomsbostäder och gröna stråk. Varuhuset är det första så kallade “urbana Ikeavarhuset” och ska vara lätt att ta sig till med cykel eller till fots, rapporterar Børsen.

”Detaljplanen banar väg för ett Ikea, hotellbyggnader och hundratals ungdomsbostäder och lika intressant är det faktum att det skapas ett grönt, lantligt stråk som alla kan använda. I och med det kommer bygget att ge något tillbaka till köpenhamnarna, i ett område som länge har varit en tråkig och oanvändbar grusyta”, skriver Morten Kabell (Enhedslisten), teknik- och miljöborgmästare i Köpenhamn, i ett pressmeddelande.

I nästa steg inväntar projektet ett godkännande i Borgarrepresentationen, vilket sker den 22 juni. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: