Gräshoppstest creddad på nystartad innovationsbar

Sten K Johnson, koncernchef på Midway, och Rickard Mosell, VD på Ideon Innovation, var två av intervjupersonerna på Innovationsbaren, som igår hade nypremiär på Ideon Agora. Dessutom fick forskningsbolaget Entomopharm utmärkelsen ”Rapidus creddar”. Entomopharm har tagit fram en metod där gräshoppor används för läkemedelstest, vilket minskar både utvecklingstid och mängden djurförsök.

Ett drygt hundratal innovationsintresserade människor möttes och minglade. Med anledning av att Lunds universitets innovationsdirektör Ashkan Pouya nyligen hoppat av sitt jobb fick Rapidus reporter Lisa Kirsebom en spontant sammansatt grupp att agera valberedning och ge sina förslag på ny innovationsdirektör. Sten K Johnson, Dan Olofsson och Charlotta Falvin var gruppens tre förslag.

Innovationsbaren arrangeras av Rapidus tillsammans med Awapatent, Industrifonden och Sparbanken Öresund. Värd för mötet i april var Ideon Innovation. Följ Innovationsbaren på innovationsbaren.se eller på Facebook. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: