Genovis satsar och kapar

Personalnedskärningar och stängt dotterbolag – men också satsning från ägarna och flera nya avtal. Genovis kvartalsrapport som släpptes i dag är lite av en berg-och-dal-bana.

Det börsnoterade bolaget har utvecklat en teknik för järnoxidpartiklar i nanoskala bland annat föra in genetiskt material i celler.  I september tecknades avtal med amerikanska Bulldog Bio för distribution i USA, och för en vecka sedan blev ett avtal klart med QED Bioscience om försäljning av produkter i Genovis ”proteinportfölj”, produkter för modifiering av antikroppar, som bolaget tidigare planerade att sälja av i sin helhet.

Tre anställda får lämna Genovis. Höstens nyemission övertecknades dock till det dubbla och gav bolaget sju miljoner kronor. Köpet av Eijdo Research har också blivit klart, vilket breddar erbjudandet till företagets kunder. Slutkänslan är ganska offensiv, trots neddragningarna. /LK

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: