Gasporox listar sig på First North

Lundabolaget Gasporox har inlett en emission inför listningen på First North som planeras till den 25 oktober. Emissionen uppgår till 15,3 miljoner kronor och är redan säkrad.

Emissionen inleddes igår och innebär att en rad nya delägare tillkommer. Majoritetsägaren Norsk Elektro Optikk och delägaren Å&R Carton ingår inte i garantikonsortiet.

MärtaLewanderXU– Det är tio svenska investerare som garanterar emissionen, säger Gasporox vd Märta Lewander Xu till Rapidus.

Pengarna som Gasporox tar in ska framförallt användas till marknadsinsatser.

– Det är där fokus kommer att ligga under 2017, och vi håller just nu på att rekrytera en försäljningschef för att stärka marknadsorganisationen, säger Märta Lewander Xu.

Gasporox erbjuder en laserbaserad teknik för kvalitetskontroller av skyddande atmosfär i förpackningar för mat och läkemedel. För en månad sedan knoppade Gasporox av en tillämpning av tekniken som istället för förpackningar fokuserar på den mänskliga lungan. I det nybildade dotterbolaget GPX Medical ska ett instrument och en metod för att mäta lungutvecklingen hos för tidigt födda barn tas fram.

Gasporox har tio anställda och omsatte drygt 3,8 miljoner kronor under förra året.

Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: