Gardell köper stort i Danske Bank

Investeringsfonden Cevian Capital med finansmannen Christer Gardell i spetsen har köpt en storpost i Danske Bank. Totalt har fonden de senaste dagarna köpt dryg fem procent av aktierna i Danmarks största bank.

– Det långsiktiga värdet av Danske Banke avspeglas inte i nuvarande låga aktiekurs. Vi stöttar den pågående processen att göra Danske Bank till en av de starkaste och mest lönsamma bankerna i Norden, säger Cevians medgrundare Lars Förberg till Børsen

Beskedet om Cevians investering fick bankens aktiekurs att öka med drygt tre procent på tisdagsmorgonen. Bankens styrelseordförande Eivind Kolding välkomnar den nya storägaren, ”trots att Cevian är känt för att söka stort inflytande och styrelseposter i de bolag de investerar i”, som Børsen skriver.

Lars Förberg vill inte kommentera om aktivistfonden Cevian Capital har planer på ytterligare uppköp i Danske Bank. Fonden har investerat drygt 35 miljarder kronor i bland annat Volvo Trucks och TeliaSonera. Ett innehav på närmare fem procent i Swedbank såldes nyligen efter bara drygt ett års ägande. /Lisa Kirsebom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: