Första exit för Puls

Helsingborgsbaserade investerings- och affärsutvecklingsnätverket Puls har fått in 32 miljoner kronor i en första exit. Det är portföljbolaget Ambria Dermatology som sålts till småländska kosttillskotts- och hudkrämstillverkaren Natumin Pharma.

Ambrias verksamhet är centrerad runt pentan-1,5-diol, en molekyl som bland annat visat sig ha antibakteriella egenskaper och som även gör huden mer mottaglig för andra läkemedelssubstanser. Tanken är att ge existerande hudkrämer nya medicinska egenskaper och extra boost åt exempelvis kortisonsalva.

Natumin Pharma har i ett antal år betalt licenspengar för att få använda Ambrias molekyl, nu köper man istället hela bolaget. För Puls, som egentligen hade tänkt göra sin första exit redan för ett par år sedan, kommer köpet lägligt. Sedan projektbolaget Pharmapnea – som utvecklade läkemedel mot sömnstörningar – lades ner i våras återstår fem bolag under Puls vingar. Är det inte dags att fylla på portföljen lite? /EO

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: