Flygande start för ny SAS-linje

Första veckan var alla flighter på SAS nya direktlinje mellan Köpenhamn och San Francisco fullbokade. Linjen öppnade den 8 april.

– Det har gått över förväntan. Det har varit en enorm efterfrågan både från USA och Norden. Hela första veckan var fullbokad, berättar Malin Selander, pressansvarig på SAS, för Nytt från Öresund.

Många av kunderna som bokat den nya linjen är affärsresenärer.
– Det många företag i både Sverige och Skandinavien som är intresserade av att komma direkt till västkusten, och det gäller även för amerikanska företag som vill kunna ta sig hit enkelt. Det här är en smidig linje och San Francisco är en bra knutpunkt om man ska vidare, säger Selander.

SAS räknar med 125.000 passagerare på linjen per år. Sträckan trafikeras sex dagar i veckan med SAS-flottans största plan, Airbus 340-300, med plats för 245 passagerare. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: