Flest uppstartsbolag i Köpenhamn

Entreprenörer dras till Köpenhamn. Där är ökningen av nya företag som störst, visar en ny analys som grundar sig på siffror från Erhvervsstyrelsen.

Mellan 2013 och 2014 ökade antalet nystartade företag i hela Danmark. Men den stora magneten för nyföretagare har visat sig vara Köpenhamn, enligt analysen som är utförd av företaget Experian. Under 2014 startades 119 nya företag per 1.000 befintliga företag i huvudstaden. För hela landet i var siffran 103.

Skillnaderna inom landet är stora. På Bornholm ökade antalet nya företag med 36 procent på två år, att jämföra med Köpenhamn där det ökade med 55 procent under samma period.

– Huvudstaden är en plats där det finns fler internationella forum. När du startar ett företag i de mer kunskapsintensiva branscherna är du beroende av att tänka globalt från början, säger John Parm Ulhøi, professor vid Aarhus universitet och forskar på enterprenörsskap, till Finans.dk. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: