Fler konkurser i Skåne

I Sverige minskar nu företagskonkurserna på bred front. Men i Skåne tvärtom ökar obestånden.

För februari månad handlar det om en uppgång på 27 procent, jämfört med samma tid ifjol. Får årets första två månader är ökningen något mindre signifikant, +2 procent, men det ska jämföras med en nedgång i riket som helhet på 12 procent.

I Skåne är handels- och restaurangbranscherna hårt drabbade. Bland annat har klädkedjorna Spirit och Malmströms gått omkull, liksom den välkända krogen Tempo på Möllevången i Malmö.

– Handelssektorn har varit tuff i Skåneregionen, inte minst på grund av att färre danskar tagit sig till Skåne senaste tiden. Sedan har det byggts ut mycket vad gäller köpcenter. Många handlare är hårt pressade, säger kreditupplysningsföretaget UC:s marknadschef Roland Sigbladh till Nytt från Öresund.

Restaurang- och hotellbranschen är pressad av konkurser även i riket som helhet, medan just detaljhandeln går bättre. Där minskar antalet konkurser med 35 procent, jämfört med januari-februari 2013. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: