Finmekanik och vin prisat på Tillväxtdag

tillväxtdagen 2Högprecisionsmaskineri från Examec Maskinmontage och vinproducenten Nordic Sea Winery plockade hem priserna på årets Tillväxtdag för sydöstra Skåne.

På temat hållbar tillväxt höll Sparbankens Syds sin årliga Tillväxtdag i Ystad, denna gång förlagd i Wallanders högborg Ystad Studio.

Tetra Pak-avknoppningen Examec, med säte i Tomelilla, tillverkar detaljer till maskiner som kräver hög precision och är aktuell i upphandlingarna av magnetkärnor till ESS och Max IV. I kundlistan finns bland andra Haldex och Cox Analytical Systems.

– Fantastiskt kul och överrumplande. Nu arbetar vi på att bredda vår tekniska kompetens, bland annat ska vi arbeta mer med kompositmaterial, säger VD Mats Ohlsson.

Nordic Sea Winery har å sin sida på några få år byggt upp en anläggning för slutförädling och buteljering av vin i Simrishamn med en omsättning på 146 miljoner kronor. Ägare är Takis Soldatos som genom sin koncern är Sveriges största vinimportör.

Priset till Årets förnyare gick till Kuskahusen för deras satsning på naturanära och ekologisk hotellvistelse. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: