Fingerprint och Precise faller på börsen

Insiderskandalen i teknikbolaget Fingerprint Cards växer. På torsdagsmorgonen meddelande företaget att även vd Johan Carlström misstänks för brott.

Igår kom uppgifterna om att en tidigare styrelsemedlem utreds för grovt insiderbrott. Efter dagens besked att även vd misstänks faller bolaget som en sten på börsen. Vid 11-tiden var aktien ner med 14 procent och då hade den ändå återhämtat sig lite från det först 20 procentiga fallet.

Efter gårdagens besked om den tidigare styrelseledamoten föll aktien 7 procent innan den handelsstoppades. Enligt Dagens Industri drogs samarbetspartnern Precise Biometrics med i fallet. Precise backade 8 procent igår och hade fram till 11-tiden idag fallit 5 procent.

Fingerprints vd Johan Carlström hävdar att han är oskyldig.

– Jag har aldrig handlat med insiderinformation. Jag har handlat enligt de lagar och regler för värdepappershandel som finns. Jag är oskyldig till anklagelsen och har stor förvissning om att förundersökningen kommer att bli nedlagd, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Fingerprint Cards har huvudkontor i Göteborg, men filial i Malmö. Med anledning av misstankarna går teknikchefen Jörgen Lantto in som tillförordnad vd. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: