Fieldly tar in såddkapital

Helsingborgsbolaget Fieldly, som utvecklat ett projekthanteringssystem för byggbolag, tar in både riskkapital inför sin produktlansering. Bakom pengarna står såddfinansiären LUIS och tyska K5 Partners som går in med totalt 1,3 miljoner kronor.

LUIS (Lunds universitets innovationssystem) fick upp ögonen för Fieldly efter att bolaget vunnit både Venture Cup och Business Challenge. Riskkapitalbolaget K5 Partners, som drivs av affärsänglarna Christopher Muenchhoff och Maximillian Thyssen, fick kontakt med Fieldly via en sajt för bolag som söker kapital.

– Det känns väldigt roligt att stänga den här rundan och kunna fokusera på affärerna och lanseringen av produkten, säger Sven Paulin, försäljningschef på Fieldly till Rapidus.

Den första september lanseras Fieldly i Sverige och inom ett år ska man även gå in i Danmark. Om det blir aktuellt med en snabb introduktion i Tyskland kan det bli fråga om att ta in ytterligare kapital.

Fieldly utvecklar system där både byggbolaget, personalen på fältet och kunden har koll på hur arbetet fortskrider. Bland företagen som varit testpiloter finns bland andra Byggmästarn i Skåne, med drygt 200 anställda. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: