Fem snabba frågor till Daniel Kipowski, affärsutvecklare på Invest in Skåne…

…som tillsammans med Media Evolution står bakom fredagens nästintill fulltecknade nyföretagarevenemang ”This week in Startups”.

Vad handlar detta om?

– This week in Startups (TWiST) är en direktsänd internetshow och podcast av och med Jason Calacanis. Showen laddas ner cirka 200 000 gånger per avsnitt och de personer som är med är bland de mest prominenta investerarna och entreprenörerna. Som en del i TWiST så hålls möten runt om i världen där startups i respektive stad får möjlighet att pitcha sina bolag. Man har haft Twist-meetups i Berlin, London och Paris men detta blir första gången i Norden. Självklart ska det då ske i Malmö.

Hur fungerar det?

– Vårt event är längre än den timme som programmet håller på. Vi har försökt skapa en helkväll där nio bolag får möjlighet att delta och förpitcha sina bolag inför en jury bestående av Joakim Jardenberg, Måns Adler och Thomas Torounidis. Panelen väljer sen ut vilka bolag som går vidare och får presentera sig i direktsändning. Presentationsformatet är en minut presentation och tio minuter frågor och svar. Däremellan kör vi mingel och nätverkande.

Varför sponsrar Invest in Skåne detta?

– Invest in Skåne sponsrar inte - vi arrangerar. Och det gör vi för att sätta lite ljus på Sveriges, Öresundsregionens, Skånes, och Malmös startup-scen.

Hur populärt är det att vara med?

– Vi har snart fullt vilket är riktigt kul med tanke på att det är en fredagskväll, vilket det måste vara på grund av tidsskillnaden. Det innebär strax över 100 personer.

Vilka kommer att delta?

– På gästlistan står entreprenörer, investerare, media och andra delar av communityn. De bolag som är med är: Planeto, Desmo, Foap, Aevy, InvivoPlay, Saplo, Qulart, Wantr och Yumm. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: