Fastighetsaffärer i Malmö, Lund och Helsingborg

Under morgontimmarna offentliggjorde Midroc, Wihlborgs och Wallenstam nyligen genomförda fastighetstransaktioner i regionen.

Wihlborgs skriver i ett pressmeddelande att man förvärvat Sydsvenskans tryckerifastighet i Fosie från Bonnierägda Bold Printing. Den totala ytan uppgår till 9.700 kvadratmeter, och innehåller även kontor. Köpesumman uppgår till 78,1 miljoner kronor enligt pressmeddelandet. 

Midroc säljer det parkeringshus man uppför i anslutning till World Trade Center i Lund till Green Park. P-huset ska när det står klart i februari innehåla 430 parkeringsplatser för bilar och motorcyklar. Köpesumman är inte inte offentliggjord. 

I Helsingborg säljer Wallenstam sina sex fastigheter till Wilhem. Affären innebär att totalt 380 lägenheter, varav drygt hälften är under produktion, byter ägare. Beräknat fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 1,3 miljarder kronor, skriver Wallenstam i ett pressmeddelande. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: