Falvin lämnar Teknopol

Region Skåne tar nu över resterande aktier i affärsrådgivaren Teknopol från Innovationsbron och Almi. Som en effekt av detta lämnar styrelsens ordförande Charlotta Falvin sitt uppdrag.

Rapidus berättade för ett år sedan att Region Skåne börjat öka sitt ägande i Teknopol i Lund. I ett pressmeddelande på tisdagskvällen kommenterar ordförande Charlotta Falvin sitt avhopp.

- Rollen som styrelseordförande i situationen då Teknopol hade många ägare har varit väldigt stimulerande, så beslutet att lämna var inte lätt. Men ett helägt dotterbolag passar bättre i andra händer, säger Charlotta Falvin.

Ny ordförande är finansveteranen Bo Åhnebrink. In i styrelsen går även den skånske IT-entreprenören Sam Aston och Christina Skantze, tills nyligen anställd på Tillväxtverket. Sedan tidigare är Mikael Stamming och Susanna Bill ledamöter.

I samband med förändringarna lämnar också Jonas Gallon och Anders Norman Teknopols styrelse. Vd är Anders Dellson. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: